Solarmeter 7.5 UV Meter (W/m² - Eeff)
Producator Solartech Inc USA

Proiectat special pentru testarea aparatelor de bronzare și verificarea limitei de 0.3 W/m² stabilita de noile reglementari UE (W/m² Eeff (Ery)) si de ordinul MS 291/2016.

Aparat portabil pentru masurarea radiatiei UV emise de aparatele de bronzare/solare
Model X14 UV Erythema
Producator: Gigahertz-Optik GMBH Germania

Radiațiile UV reprezinta unul dintre factorii de risc de cancer cel mai des întâlnit. Din acest motiv, autoritatile încearcă să reducă riscul generat de radiațiile UV artificiale conform directivei UE de protecție UV. Pentru aparatele de bronzat care emit radiații UV, acest lucru se realizează printr-o limită cu privire la ieșire maximă UV.

Radiometrul X14 echipat cu detectorul UV Erythema XD-45-ERYC este destinat testarii aparatelor de bronzare și verificarea limitei de 0.3 W/m2 stabilita de noile reglementari UE 0.3W/m2 Eeff si de Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 291/2016 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele/centrele de bronzare.

Detector UV Erythema UVA si UVB cu două canale

X14 UV Erythema este echipat cu detectorul UV Erythema care se diferențiază de alți detectori, grație stabilității sale si de faptul că dispune de doi detectori de radiații UV. Separând intervalele spectrale UVA si UVB între cei doi detectori de radiații reduce diafonia domeniilor spectrale între lungimea de unda lunga UVA și lungimea de unda scurta UVB. Acest principiu de design oferă o incertitudinea de măsurare foarte mult redusă în comparație cu detectoarele de măsurare eritem UV cu un singur detector de radiații UV.

Functia Actinitic UV Erythema Dose-Response

Sensibilitatea spectrală a celor doua detectoare de radiații UV iau în considerare functia actinica a eritemului UV. Prin urmare suma semnalului celor doi detector de radiatii UV formează iradianta efectiva totala a radiatiei UV. In plus, ambele semnale pot fi afișate separat pentru a descrie raportul dintre radiatiilor UVB la radiații UVA.

Detectia radiatiei UVC

În plus față de verificarea iradianței UV, Directiva privind protecția UV prevede si, de asemenea, verificarea iluminării energetice în domeniul spectral UVC de la 200 până la 280nm. Radiațiile UVC trebuie să fie mai mici decât limita de 0,003 W/m². Detectorul UV Eythema al radiometrului X14 include un detector separat pentru UVC acest scop.

UV-metrul X14 Erythema impreuna cu detectorul XD-45-ERYC au fost concepute conform standardelor DIN 60335-2-27 si DIN 5050-1.

Corecția surselor artificiale UV si a spectrului soarelui

Incertitudinea de măsurare din cauza nepotriviri spectrale ale radiometrelor poate fi eficient redusă dacă spectrul lămpii măsurate este cunoscut. X14 UV Erythem include o bază de date a spectrelor comune de radiatii UV artificiale, lămpi, radiatoare UV tehnice, precum și spectrul soarelui la diferite ung hiuri. Incertitudinea de măsurare de ± 25&, fără a cunoaște spectrul lămpii poate fi redus la ± 6,5%, în cazul în care spectrul este cunoscut.

Camp de vizualizare cu cosinus-corectat

O condiție de bază pentru măsurarea precisă a iradiantei UV a emitatorilor UV este ca detectorul UV sa aiba camp de vizualizare cu cosinus corectat. Directiva privind protecția UV se referă la standardul DIN 5050-1 care dictează o eroare mai mică de F2 0,06, X14 UV Erythem indeplinind aceste conditii.

Funcționare simplă și manipulare

Doar trei butoane și un meniu clar structurat face aparatul ușor de operat. Detectorul de radiatii este separat de aparat și este conectat la aparat folosind un cablu de 2m. Pe detector exista si un punct de montare pentru trepied.

Echipamentul va fi livrat cu interfata USB, cablu USB, 2 baterii AA, manual si detector XD-45-ERYC-4. Detectorul va fi insotit de certificatul de calibrare.