Aceasta pagina nu este afisata corect din cauza folosiri AddBlock !
Va rugam sa dezactivati AddBlock !

LAQUAtwin

Masuratori directe si intantanee, fara prelucarerea probei din seva plantei sau sucul legumei/fructului.
Aflati imediat daca fructele/legumele sunt sau nu:

  • BIO
  • ECOLOGICE
  • se incadreaza in limitele admise
  • au fost tratate sau nu cu ingrasaminte chimice

Este un instrument compact pentru masurarea rapida a ionilor de nitrati utilizand membrane cu ioni selectivi. Tehnologia cu senzori plati si cei 60 de ani de proiectare senzori, duc la obtinerea unei masuratori fiabile si directe a unei picaturi de proba de 0.3 mL.

  • Masuratori fara dilutia probei
  • Nu trebuie niciun pahar sau alta sticlarie
  • Fara influente perturbante

Date tehnice:

Principiu de masura: Eletrod ion-selectiv
Volum minim al probei: 0.3 ml
Domeniu de masura: 62 - 6200 ppm (mg/L) NO3-
Rezolutie: 1, 10 sau 100 ppm
Calibrare: 1 sau 2 puncte
Precizie: 10% din valoarea masurata
Alimentare: Baterii 2 x CR 2032

Ce sunt nitraţii şi nitriţii?

Nitraţii sunt o sursă esenţială de azot pentru plante, fiind forma naturală a azotului care se găseşte în sol. Cand se folosesc în agricultură îngrăşăminte, aceştia sunt prezenţi în sol în cantitati mai mari. Odata ingeraţi, nitraţii se transformă în nitriţi – substante mult mai toxice, în urma contactului cu microflora bacteriană a stomacului. Toti nitraţii şi nitriţii pot forma în anumite condiţii nitrozamine cu potenţial cancerigen – mutagen. Nitraţii formează compuşi stabili cu hemoglobina, inclusiv cu cea fetală, methemoglobina, reducând capacitatea acesteia de a transporta oxigenul atât de necesar adultului şi mai ales fătului.

Unde îi găsim?

Este mai putin cunoscut faptul că cea mai mare parte a nitraţilor absorbiţi în organism (aproximativ 70%) provine din legume, şi nu din apă (20%), iar din carne (nu cea procesată) doar 10%. Multe legume, mai ales rădăcinoase, tind să acumuleze cantităţi mari de nitraţi. Printre legumele bogate în nitrați se numără salata verde, spanacul, rucola, sfecla, morcovii, fasolea verde, pătrunjelul (rădăcină şi frunze), varza, ridichiile, ţelina şi varza. Evident, conținutul de nitrați variază în funcție de compoziția solului şi de îngrăşămintele folosite. Ca exemplu, cu cât salata verde este mai voluminoasă, cu atât conţine mai mulţi nitraţi, iar în morcovi se concentrează cel mai mult la bază.
Mai mult, sucul de legume proaspete trebuie băut imediat pentru a nu avea timp nitraţii să se transforme în nitriţi.