SkyScan 1172 - Micro Computer Tomograf de inalta rezolutie
Producator: BRUKER - MICRO CT


Microtomografia foloseste o tehnica similara cu cea utilizata in sistemele de tomografie cu raze X folosite in medicina (Scannere CT), dar cu o rezolutie mult mai buna.
Structurile interne sunt reconstituite ca o serie de secțiuni transversale 2D (până la 2600 într-o singură scanare), fiind apoi utilizate pentru a analiza parametrii morfologici bi- si tri- dimensionali ai obiectului.

Procesul este nedistructiv și nu necesită pregătire specială a specimenului. Pentru comparație, sistemele medicale CT au dimensiuni pixelilor de aprox. 1 mm, Microtomograful Skyscan 1172 poate achiziționa imagini cu dimensiunea pixelului de 0,7 microni.

Prin microtomografie de raze X este posibila reprezentarea microscopica a obiectelor intr-un domeniu larg de aplicatii: analiza 3D a oaselor, studiul alimentelor, cercetarea tesuturilor moi, studii insecte, comonente microelectronice, materiale, studii geologice, etc. Pachetele software specializate permit extragerea unor informatii detaliate din imaginile microCT: morfometrie oase, porozitate, analiza fractala, etc.


SkyScan 1278 - Micro Computer Tomograf in-vivo
Producator: BRUKER - MICRO CT


SkyScan 1278 este un sistem micro-CT rapid cu randament sporit in aplicatiile de control in vivo si in vitro de scanare a animalelor mici de laborator, pentru stiinta materialelor si pentru procese industriale.

Cel mai scurt ciclu de scanare pentru un volum complet este 7.2 secunde. In timpul scanarii ansamblul sursa-camera se roteste in jurul obiectului, care ramane static. Instrumentul poate fi livrat cu functia de monitorizare fiziologica integrata pentru scanarea in vivo animale mici, inclusiv cu camera color pentru monitorizarea in timp real a animalelor in timpul scanarii, vizualizarea ritmului cardiac si al respiratiei, masurarea temperaturii corpului si stabilizarea, etc.

Noul sistem SkyScan 1278 micro-CT pentru imagistica in vivo se adresează nevoilor oamenilor de stiinta care lucreaza in domeniul raspunsului fiziologic la boli si medicina regenerativa. Mulți cercetători se străduiesc să reducă nivelurile de radiații utilizate în studiile pe animale. Niveluri mai scazute reduc riscul de complicatii asociate, dar orice sistem care ofera acest avantaj nu trebuie să faca compromisuri cu privire la calitatea imaginilor obținute. Ca parte a dezvoltării sistemului SkyScan 1278, Bruker a creat un nou micro-CT cu formare spatiala a fascicolului, care reduce doza absorbită de până la cinci ori menținând în același timp producerea unei imagine de înaltă calitate.

SkyScan 1278 are un detector plat extrem de sensibil, care este capabil să ofere imagini ale inimii și a activităților pulmonare ale sorecelui fără a utiliza un agent de contrast. Astfel de imagini permit utilizatorului sa studieze funcția cardiaca și respiratorie, pentru a obține perspective noi, în timp ce se reduce stresul animalelor și costul studiului. O scanare a intregului corp al unui animal poate dura 8 secunde sau mai puțin, reducând astfel durata totală a scanarilor și creșterea vitezei de colectare a datelor.

Sistemul are multe caracteristici inovatoare incluse pentru a ajuta cu fluxul obiectelor de studiat. Un touchscreen integrat permite SkyScan 1278 să fie controlat fără ca utilizatorii sa fie nevoiti sa isi dea jos manusile. Rezultatele pot fi trimise direct la dispozitivele mobile, inclusiv iPad, iPhone și dispozitive Android pentru randare volum și manipulări utilizând software-ul furnizat. Sistemul va trimite, de asemenea, un e-mail cu o legătură directă catre rezultate pentru vizualizare.


SkyScan 2211 - Nano Computer Tomograf
Producator: BRUKER - MICRO CT


Noul nano computertomograf SKYSCAN 2211 acopera cea mai larga gama de dimensiuni ale obiectului si rezolutii spatiale intr-un instrument unic. Deschide posibilitati unice pentru imagistica 3D si modelarea exacta a materialelor geologice in explorarea de petrol si gaze, materialelor compozite, celule de combustibil, ansambluri electronice, etc.

Instrumentul permite scanarea si reconstructie 3D ne-distructiva a microstructurii interne a obiectelor mai mari de 200mm in diametru, precum si rezolutia submicronice pentru obiecte de mici dimensiuni.

Sistemul contine sursa de raze X "de tip deschis", cu dimensiunea spotului submicronica si doua detectoare cu raze X: unul flat-panel pentru obiecte mari si un detector CCD racit de 11MP pentru scanare cu rezolutie mare. Geometria de achizitie variabila automata si cu contrastul de faza sporit permit obtinerea celei mai bune calitati posibile, intr-un timp de scanare relativ scurt.

Gama completa de software este furnizat Bruker-microCT, inclusiv reconstructia volumetrica rapida, software pentru analiza cantitativa 2D / 3D si pentru vizualizare 3D reala. Software-ul furnizat include, de asemenea randare volum si crearea facila a filmelor reale cu posibilitatea de “zbor” virtual in jurul si in interiorul microstructurii obiectului reconstruit. Rezultatele reconstructiei pot fi trimise la iPad / iPhone / iPodTouch sau dispozitive Android.