D8 ADVANCE- The 1st truly all-purpose Diffraction Solution for X-ray Powder Diffraction


D8 ADVANCE este un difractometru de raze X ce poate fi configurat pentru toate aplicatiile intalnite in difractia pe pulberi:

  • identificare de faze
  • analiza cantitativa de faze
  • analiza microstructurala
  • analiza structurii cristalelor
  • stress rezidual
  • investigatii de textura
  • reflectometrie
  • microdifractie

D8 ADVANCE este construit dupa un concept nou, revolutionar, avand un design ce permite operarea in totalitate dupa principiul „plug&play”, acesta fiind instrumentul ideal pentru aplicatiile care presupun schimbarea repetata a configuratiei sistemului: DAVINCI Design

Configuratie TWIN/TWIN in geometrie Bragg-Brentano


Configuratia TWIN/TWIN pentru D8 ADVANCE este o  configuratie unica in domeniul sistemelor de difractie pentru pulberi. Doar prin simpla selectare din software a configuratiei dorite, sistemul optic se autoconfigura pentru aplicatii cu unda divergenta sau pentru aplicatii cu unda paralela, nefiind nevoie de absolut nici o aliniere sau reconfigurare manuala. In cateva secunde se poate opta pentru unda paralela sau unda divergenta, doar prin apasarea unui buton software si fara a pierde absolut nimic din acuratetea sau reproductibilitatea sistemului. 

Inainte de livrare si in timpul instalarii la locatia clientului, fiecare instrument trebuie sa treaca de o serie de teste efectuate pe etalonul SRM1976a livrat de NIST. Acest etalon standard este inclus in livrarea fiecarui sistem, permitand clientului o monitorizare a performantelor instrumentului in orice moment. Astfel, o aliniere cu eroare maxima de ±0.01 grade 2theta pe intreg domeniul unghiular este permanent garantata. Pozitia oricarui peak scanat va avea o acuratete de masurare mai buna de ±0.01 grade 2theta.


Video alaturat prezinta informatii suplimentare despre configuratia TWIN/TWIN pentru D8 ADVANCE, configuratie unica in domeniul sistemelor de difractie pentru pulberi.
Doar prin simpla selectare din software a configuratiei dorite, sistemul optic se configura automat pentru aplicatii cu unda divergenta sau pentru aplicatii cu unda paralela, nefiind nevoie de absolut nici o aliniere sau reconfigurare manuala. In cateva secunde se poate opta pentru unda paralela sau unda divergenta, doar prin apasarea unui buton software si fara a pierde absolut nimic din acuratetea sau reproductibilitatea sistemului, o aliniere cu eroare maxima de ±0.01 grade fiind permanent garantata.


Mai multe informatii puteti obtine de pe site-ul producatorului Bruker-AXS sau ne puteti contacta.