Monitorizarea temperaturii si umiditatii este esentiala pentru cresterea productivitatea, scaderea consumului de energie, cresterea eficientei si diminuarea pierderilor de productie sau depozitare. In depozitele frigorifice, depozitele de legume fructe, ciupercarii, sere, etc, este necesara mentinerea unei anumite temperaturi si umiditati.
Neavand un control asupra acestor parametri poate duce la pierderea banilor investiti si chiar la faliment, in functie de natura si dimensiunea afacerii.

In acest caz apare necesitatea utilizarii unui sistem de monitorizare de la distanta, sistem care ofera instantaneu date despre temperatura si umiditatea din incinta. Sa presupunem ca avem un o sera in care umiditatea si temperatura sunt vitale pentru cresterea plantelor. Este suficient sa se conecteze senzorii la sistemul de transmisie si putem vizualiza in orice moment de pe un computer sau smartfone valorile temperaturii si umiditatii.


Se pot programa limite (minime si maxime) pentru temperatura si umiditate astfel incat atunci cand acestea sunt depasite sa primiti o alarma pe e-mail. Chiar daca suntem la birou, intr-o calatorie de afaceri sau in vacanta, avem nevoie sa stim sigur daca sistemul functioneaza corect. Nu este necesar sa ne contactam angajatii ci doar sa ne conectam printr-o conexiune la Internet direct la sistemul de monitorizare si sa urmarim valorile temperaturii si umiditatii.

Un astfel de sistem elimina erorile factorului uman, cheltuielile suplimentare cu personalul, aduce aport de timp ce-l puteti utiliza in dezvoltarea afacerii si va prezinta cu obiectivitate starea de productie (sere, ciupercarii etc) sau depozitare (camere frigorifice de carne, lactate, preparate, depozite de legume fructe, etc).