Conceput pentru comandantii de incident, HazResponse ® ofera o solutie software completa de gestionare a riscurilor pentru planificarea proactiva si pregatirea raspunsurilor in cazul incidentelor CBRN si a celor cu materiale periculoase.

Caracteristici principale:

  • Un set standard de calcule Chimice, Biologice, Radiologice si pentru Explozivi
  • Ultima versiune de Ghid pentru Raspuns de Urgenta, care este deasemenea folosit pentru a produce sabloane.
  • Afisare pe harta a situatiilor CBRN si a posibilelor bunuri aflate sub risc
  • Interfata optionala pentru modelare a dispersiei
  • Abilitatea de a produce sabloane COMAH
  • Module pentru integrare de senzori si conversie de limba

Domenii de aplicare

Un instument fiabl si usor de folosit pentru calcularea pericolelor, HazResponse® asigura o coordonare la toate nivelele de raspuns pentru a mari viteza procesului de luare de decizii si pentru a asista procesele agentiilor de urgenta. Software-ul a fost folosit cu succes in timpul Jocurilor Commonwealth in UK, a Jocurilor Olimpice de la Atena si a Jocurilor Asiatice din Qatar. De curand, HazResponse® a fost folosit la Jocurile Olimpice de la Londra de catre Multi-Agency Initial Incident Assessment Team (MAIAT) sub comanda Politiei Dorset.

Conectivitatea senzorilor

Software-ul HazResponse® este inter-operabil cu aplicatia SCIM® care livreaza datele si informatiile obtinute de la senzori catre mesajele de incident ale HazResponse®. Datele de la senzori pot fi apoi transferate sau exportate pentru o evaluare sciintifica detaliata si pot fi exploatate daca ofera informatii despre raspunsul general. Aplicatia SCIM® asigura integrarea a peste 41 de senzori.

Gestionarea completa a indicentelor CBRN

Folosind modulul de gestionare a incidentului, comandantul poate inregistra si afisa orice punct de interes de pe harta, cum ar fi Punct de control Incident, bunuri ale echipei de Prim Raspuns, etc. Aplicatia permite deasemenea operatorului de a indeplini sarcini detaliate, planificarea operatiunilor pentru prioritizarea evacuarii si a posibilei decontaminari a zonei.