NANOSTAR - Analyzes pure sample properties


NANOSTAR este un instrument modular pentru analiza structurilor moleculare variind de la 1 nm la 125 nm si a suprafetelor nanostructurate.

Prin utilizarea tehnicii SAXS, pot fi investigate cu sistemul NANOSTAR probe solide sau lichide, atat in reflexie, cat si geometrie de transmisie. Metoda Grazing Incidence Small Angle X-Ray Scattering (GISAXS) in geometrie de reflexie poate fi utilizata pentru investigarea structurilor de pe sau aflate in apropierea suprafetei.

Sistemul de colimare cu 3 colimatoare oferă un fascicul de raze X de mare intensitate si practic fara zgomot, astfel încât pot fi atinsi timp de masura foarte scurti si o foarte buna rezolutie. Prin urmare, pot fi analizate atat probe slab-imprastietoare, precum şi structuri de dimensiuni foarte mari.

Nanografiere: Suportul de probe automat XY al sistemului NANOSTAR permite efectuarea de nanografii 2-D. Nanografia cu raze X este un instrument puternic pentru afişarea şi investigarea structurii microscopice a probelor la scara micrometrica. În acest fel, Nanografia unifică lumea nano- cu cea micro-.

NANOSTAR este echipat cu detectorul 2D VÅNTEC-2000TM, fără zgomot, cu numarare reala a fotonilor. Acesta permite detectia celor mai slabe semnale de imprastiere si afisarea acestora in timp real. Detectia 2D permite obtinerea tuturor informaţiilor cu privire la marime, forma si corelatii, de ex. pentru nano-particulele prezente în proba, informatii continute in semnalul SAXS 2D.

Mai multe informatii puteti obtine de pe site-ul producatorului Bruker-AXS sau ne puteti contacta.