TARTAR Check

aparat pentru determinarea instantanee a stabilitatii tartrice in vinuri. Principiul de functionare are la baza precipitarea substantelor tartrice si masurarea conductivitatii probei. Aparatul este complet computerizat, are ecran LCD pentru afisare rezultate, imprimanta si interfata RS232 pentru conectare PC.


  • Metoda de lucru presupune urmarirea dinamicii precipitarii in mod izoterm (la temperatura aleasa intre -4°C ... +40°C).
  • Valoarea stabilitatii tartrice se determina din graficul conductivitatii functie de temperatura, cu si fara cristale tartrice.
  • Rezultatul se afiseaza pe ecran si se printeaza un raport al analizei la imprimanta incorporata.
  • Principiul de masura: masurare termo–optica. Echipamentul are in componenta 3 celule de masurare diferite.
  • Calibrare: 20 de calibrari individuale efectuate in mod automat cu ajutorul standardelor de referinta.

Date tehnice:
• Conductometru: cu compensare temperatura intre -30...+50°C (sensibilitate 0.01°C, precizie 0.1°C)
• Viteza analizei: testul izoterm la 0°C in 20 min stabilitatea tartrica in 35 min
• Camera probei: volum 25 ml (temp -4°C ... +40°C) prevazut cu agitator magnetic
• Imprimanta: termica, inclusa