Rissfox Mini
Producator: Scanntronic Mugrauer GmbH - Germania

Rissfox Mini este unul din cele mai avansate data loggere.
- Dispozitivul este integrat intr-o carcasa rezistenta la socuri, etansa si combina sistemul electronic de 12-biti de inalta rezolutie de analiza a fisurii, un senzor de temperatura si un sensor pt. umiditatea aerului, un microcontroler RISC, memorie de pana la 64000 valori de masurare si un ceas in timp real intr-un sistem de analiza puternic.
- Senzorul complet calibrat pentru fisuri poate fi conectat la sistem si se caracterizeaza prin manevrare deosebit de usoara, dimensiuni reduse, fiabilitate inalta precum si precizie foarte buna.
- Dupa instalarea rapida si usoara a senzorului de analiza peste fisura, sistemul de masurare, fie porneste automat (fiind programat anterior de la PC) sau este activat, fara contact, prin intermediul unui comutator magnetic.
- Logger-ul inregistreaza apoi datele de masurare la un interval reglabil de catre utilizator.
-Dispozitivul de monitorizare de mare viteza a fisurilor permite detectarea fiabila si precisa chiar si a celor mai scurte vibratii ale fisurilor. In acest scop, sistemul analizeaza fisura de aproximativ 100 de ori pe secunda si inregistreaza valorile extreme.Impreuna cu senzorii climatici, dupa o scurta perioada de timp de la activare, sunt disponibile date de masurare complete si semnificative.
Senzorul de mare precizie CMOSens de temperatura si umiditate este caracterizat in special prin stabilitate si fiabilitate in timp si raspuns extrem de rapid de mai putin de 3 secunde.
Recalibrarea laborioasa nu este necesara, deoarece senzorul poate fi pur si simplu inlocuit direct pe teren daca este nevoie.
Bateriile (AA) integrate in data logger alimenteaza sistemul cu energie suficienta de pana la 2 ani si pot fi inlocuite oricand foarte usor.
Data logger-ul se poate programa si evalua cu software-ul universal SoftFOX sub Microsoft Windows 98, NT, Me, 2000, XP sau Vista. Dupa conectarea Rissfox Mini la calculator prin cablu USB sau serial, sistemul poate fi citit sau configurat imediat.
Software-ul ofera numeroase functii generale, cum ar fi managementul dinamic de proiect, analiza de date grafice, serii de masuratori controlate de calculator, calculul punctului de roua, functii de export, de backup automat, zoom flexibil, etc.
Mai mult decat atat, data loger-ul poate fi programat in functie de necesitatile utilizatorului. In acest scop, mai multe functii software sunt disponibile de ex, stabilirea intervalului de masurare (1 secunda pana la 24 de ore), initierea/oprirea/operarea complet automata sau achizitii de date tip "inel", conditiile de alarma pentru notificare de alarma prin SMS, alarma acustica sau alarma telefon, detectare min/max pentru o inregistrare consecventa a valorilor extreme, setarea ceasului sistemului, testul de baterie, numar serial digital si multe altele.In plus fata de evaluarea de date cu calculatorul, este posibil sa se conecteze un sistem de alarma flexibil la data logger. Prin acest mijloc pot fi transmise notificari prin SMS in cazul in care deplasarea fisurii depaseste o valoare predefinita.
De asemenea, este posibil sa se declanseze o alarma telefonica, atunci cand temperatura aerului sau umiditatea scade/creste sub/peste un prag specificat.
O alarma acustica este de asemenea disponibila.Domeniile de aplicare pentru Rissfox Mini sunt aproape nelimitate si variaza de la monitorizarea cladirilor si evaluarea daunelor la analiza conditiilor structurale si de protectie a monumentelor, la intretinere preventiva, cercetare-dezvoltare, etc.

Caracteristici tehnice:

 • Memorie de date pt. 16000 citiri integrate (optional memorie pentru 64000 citiri)
 • Interval de masura si memorare (1 secunda la 24 ore) setabil prin software-ul PC
 • Start-stop-operare liber programabile complet automat
 • Oscilator pe baza de cristal, ceas si calendar in timp real inegrate
 • Domeniu de masura a senzorului de fisuri: 10 mm (+/- 5mm)
 • Domeniu de masura extins a senzorului de fisuri: 75mm disponibil la cerere
 • Rezolutia senzorului de fisuri: 2.5um = 0.0025mm
 • Lungimea cablului senzorului de fisuri: 2m (la cerere sunt disponibile cabluri cu lungimi de pina la 100m)
 • Posibilitatea activarii vitezei de monitorizare a fisurilor pina la 100 Hz
 • Fara torsiuni mecanice a senzorului, datorita decuplarii complete a opritorului
 • Zero-ul senzorului (functia de tara) si initiere magnetica
 • Optional: senzor combinat de umiditate si temperatura aer (senzori climatici)
 • Nu este necesara calibrarea senzorilor climatici
 • Domeniu de masura a senzorului de temperatura aer: -20oC ... 70oC
 • Domeniu de masura a senzorului de umiditate: 0%rH ... 100 %rH
 • Resoluzie a ambilor senzori climatici: 0.1oC / 0.1%rH
 • Precizia senzorului de temperatura aer: 0.4oC la 20oC
 • Precizia senzorului de umiditate: 3.0%rH intre 20%rH si 80%rH
 • Optional: senzori climatici cu precizie sub 1.8 %rH si sub 0.3oC
 • Repeatabilitate a ambilor senzori climatici: 0.1oC / 0.1%rH
 • Stabilitate pe termen lung a senzorului de temperatura aer: 0.04 oC / an
 • Stabilitate pe termen lung a senzorului de umiditate: 0.5 %rH / an
 • Disponibila calcularea punctului de roua prin software-ul PC (de asemenea pt. praguri diferite de 100 %rH)
 • Monitorizare automata a min/max pt. inregistrarea fara intrerupere a valorilor climatice extreme
 • Iesire alarma pt. SMS, alarma acustica, alarma telefn, etc.
 • Numerosi alti senzori externi disponibili pentru data loger (de ex. 8 x senzori de temperatura)
 • Certificate de calibrare disponibile la cerere
 • Datele masurate sunt stocate in memoria EEPROM chiar si fara baterii
 • Alimenatre: 2 baterii standard AA
 • Durata de viata a bateriilor pina la 2 ani (vezi exemplul). Bateriile pot fi inlocuite oricand
 • Carcasa rezistenta la soc si apa. Posibila montarea pe perete cu suruburi
 • Dimensiuni data logger: 88 x 120 x 50 mm

In functie de memoria echipamentului sistemului, senzorii activi, precum si intervalul de masura setat, poate fi calculat timpul maxim de masurare. Iata cateva exemple:Modul extindere pt. data logger-ul Rissfox Mini pentru a conecta 4 senzori fisuri aditionali

Rissfox Multisenzor este optiunea logica pentru sistemele analiza fisuri Rissfox Mini deoarece acest modul va permite sa conectati pana la patru senzori de fisuri suplimentari
Acest modul se utilizeaza impreuna cu Rissfox Mini pt. monitorizarea fisurilor in 5 locatii in acelasi timp.
Combinat cu sistemul de comunicare a datelor la distanta de inalta performanta Remotefox puteti, de asemenea, monitoriza si memora date in mod continuu de pana la zece fisuri chiar si la o distanta de cateva sute de kilometri.
Rissfox multisenzor are in plus o iesire usor de configurat si alarma flexibila pentru toti senzorii conectati. Prin acest mijloc, puteti fi alertat direct si rapid de exemplu in caz de crestere excesiva a fisurii sau in cazul in care un prag de alarma prestabilit este depasit.
Alarma poate fi, de asemenea, setata pentru a avertiza numai dupa ce situatia a durat peste o perioada indelungata de timp datorita caracteristicii intarziere de alarma.
Notificarea de alarma poate fi pusa in aplicare cu ajutorul diferitelor sisteme, cum ar fi sistemul nostru de SMS-uri de alarma, alarma sonora...
Similar cu Rissfox Mini, senzorii de fisuri pot fi adusi la zero folosind magnetul inclus.
Toti ceilalti parametri sunt configurati cu ajutorul software-ului SoftFOX.
Acesta poate fi folosit pentru a activa intrari individuale ale sistemului, de a modifica aducerea la zero / valorile de calibrare si pentru a programa conditiile individuale de alarma pentru fiecare sensor in parte cat si pt. a programa intirzierea alarmei generale.

Rissfox multisenzor este alimentat in mod independent de Rissfox Mini cu 4 baterii AA Mignon disponibile comercial. Tensiunea bateriei este monitorizata complet prin sistemul LED ce furnizeaza informatii prompte cu privire la momentul in care bateriile trebuie inlocuite.
Figura urmatoare prezintă un Rissfox Mini care a fost prelungit cu patru senzori suplimentari de analiza fisuri utilizand Rissfox multisenzor si, astfel, controleaza in total cinci senzori.