FIRE STOP 200/30

Producator: CRISTANINI - ITALY
FIRE STOP 200/30 este cea mai rapida solutie pentru stingerea incendiilor in zonele urbane si in locuri greu accesibile (centre istorice, zone cu trafic intens, zone muntoase), acolo unde marimea echipamentului are o importanta majora.

Datorita marimii reduse, FIRE STOP 200/30 este ideal pentru utilizarea la bordul masinilor mici sau la bordul navelor.

FIRE STOP 200/30 se remarca prin versatilitate, astfel ca poate fi utilizat cu produse de stingere a incendiilor (spuma de medie expansiune) cu procente variabile pentru mixtura cu apa. Este prevazut cu 2 dispozitive de suctiune ale produselor de stingere (spuma):

  • 1 dispozitiv localizat in aspiratorul cu apa la admisia pompei de apa cu presiune ridicata
  • 1 dispozitiv localizat pe linia de presiune ridicata, dupa pompa

FIRE STOP 200/30 utilizeaza o noua tehnica, bazata pe consumul unei cantitati minime de apa atomizata, consecinta a presiunii ridicate asigurata de pompa cu piston. Apa presurizata se transforma rapid in vapori si absoarbe caldura produsa de incendiu. Acest sistem elimina distrugerile produse de cantitatile mari de apa cu jeturi cu presiune scazuta, care sunt utilizate in mod normal.
SPECIFICATII TEHNICE - FIRE STOP 200/30


* aspirarea spumei pana la 10% in functie de aplicatii (exemplu: hidrocarbura in solventi polari) si a produsele de stingere utilizate.

Nota: Raportul de aspiratie al produsului spuma:

  • pana la 3% pentru hidrocarburi
  • pana la 6% pentru solventi polari


POS. COMPONENTA DESCRIERE
1 Cadru Otel vopsit RAL 3000. Dimensiuni: 1020x550x610 mm, inclusiv suportul pentru lance si furtun. Cadrul este prevazut cu 4 manere pentru ridicare si transport.
2 Supapa de reglare a presiunii Permite reglarea presiunii intre 30 si 200 bar (435-2900 psi) si recircularea apei cand grupul este functional si lancea este inchisa.
3 Valva termostatata Protejeaza pompa de eventualele supraincalziri produse de recircularea apei in pompa, cand grupul este functional si lancea este inchisa.
4 Filtru pentru apa de admisie In general, permite filtrarea apei admise, in pompa de inalta presiune. Este fabricat din alama, iar filtrul este din otel inox.
5 Manometru de presiune Ceas indicator pentru presiunea apei in baia de glicerina cu scala 0-250 bar (0-3625 psi)
6 Sisteme de admisie pentru produsele de stingere incendii Cele doua dispozitive permit utilizarea unei game largi de produse ignifuge (spuma) cu diferite procente de mixare cu apa. Fiecare dispozitiv are propria linie de aspiratie cu filtru si valva.
7 Baterie Pornirea electrica a motorului este posibila cu ajutorul acestei baterii (asezata si fixata in cadru). Caracteristici: 12V/45Ah.
8 Tambur manual pentru furtun Manual, echipat cu furtun de 20 m, rezistent la presiune ridicata. Poate suporta maxim 50 m de furtun.
9 Furtun rezistent la presiune ridicata Lungimea furtunului este de 20 m.
10 Lance de inalta presiune pentru stingerea incendiilor Echipata cu un pistol, permite aruncarea jetului de apa sau amestecului de apa cu produse de spuma ignifuge. Distanta jetului de apa sau spuma este de aproximativ 20 m.
10.1 Duza de stingere a incendiilor Pentru a crea un jet de apa sau amestec de apa cu spuma ignifuga, duza poate functiona in 2 moduri diferite: jet pe distanta lunga si jet expandat pe distanta scurta.
10.2 Atomizor Atomizorul (doar pentru apa) scade temperature flacarilor favorizand astfel stingerea incendiului.
11 Rezervor de combustibil Fabricat din inox, are capacitatea de aprox. 6 litri, permitant o functionare continua a grupului pentru cel putin 1,30 ore.
12 Rezervor de apa Are o capacitate de 120 litri. Rezervorul se gaseste deasupra grupului si este livrat cu propriul suport de prindere si fixare, dar poate fi detasat rapid. Inaltimea rezervorului 450 mm. Rezervorul poate fi usor demontat dupa ce a fost golit.
Rezervorul este echipat cu:
a) Indicator vizual al nievlului de apa
b) Racord Ø35 pentru umplere cu apa
c) Furtun de alimentare si conectare
d) Deschidere pentru curatare
e) Dop de golire
13 Suport pentru rezervorul cu produs ignifug Permite amplasarea unui rezervor sau tanc care contine produsul ignifug.
14 Carucior cu roti Carucior cu 2 roti de diametrul 300 mm. , usor de deconectat.
15 Rezervor pentru produse chimice Produs ignifug

Functionalitatile diferite ale Lanciei FIRE STOP:

FAZA DE OPERARE DOAR CU APA ATOMIZATA IN MICROPICATURI CARE SATUREAZA INCAPEREA


FAZA DE OPERARE CU APA+SPUMA CU JET JUMATATE-DESCHIS LA PRESIUNE REDUSAFAZA DE OPERARE DOAR CU APA SAU APA+SPUMA LA PRESIUNE RIDICATA


FAZA DE OPERARE CU APA+SPUMA CU MICROPICATURI PENTRU ACOPERIREA RAPIDA A ZONEI DE INTERES


ACESTE CARACTERISTICI TEHNICE POT FI MODIFICATE FARA O INSTIINTARE PREALABILA