CALIBRARE / SORTARE

Calibru liniar mere in functie de diametrul ecuatorial (de la 55 la 90 mm); cod 53311


Calibru liniar piersici (de la AAA la D); cod 53331


Calibru cirese cu 7 marimi de la 22 la 32 mm in pasi de 2 mm cod 53316

Calibru cirese cu 6 marimi de la 20 la 30 mm in pasi de 2 mm cod 53319

Calibru fructe mici cu 15 marimi de la 18 to 32 mm (in pasi de 1 mm); cod 53336


Calibru cirese cu 7 marimi de la 22 la 32 mm in pasi de 2 mm cod 53342


Calibru universal – diametru de la 25 la 95 mm; cod 53307

Calibru universal – diametru de la 65 la 135 mm; cod 53310

Calibru universal din plastic– diam. de la 20 la 100 mm; cod 53321


Calibru de buzunar, din Al 13 inele – de la 30 la 90 mm (in pasi de 5 mm); cod 53302


Calibru de buzunar, din Al 9 inele – de la 50 la 90 mm (in pasi de 5 mm); cod 53313


Calibru inelar pt. piersici – 6 inele – 16/171/2/19/21/23/25 de la AAA la D;
Cod 53308


Calibru de buzunar – de la 18 la 32 mm (in pasi de 1 mm) si de la 30 la 100 mm (in pasi de 5 mm); Cod 53337


Calibru cartofi - 11 inele patrate – de la 30 la 80 mm (in pasi de 5 mm); Cod 53301


Calibru banane – de la 7/8” la 2 inci (in pasi de 1/32”); cod 53328


Calibru pt. diametre mari, domeniu de la 100 la 250 mm; cod 20350


Calibru fructe mici, domeniu de la 18 la 32 mm (in pasi de 1mm); Cod: 53318


Calibru struguri si fructe mici, domeniu de la 15 la 28 mm (in pasi de 1mm);
Cod: 53315


Calibru liniar fructe medii (caise, prune, etc.) , domeniu de la 30 la 60 mm (in pasi de 5 mm) ; Cod: 53345


Calibru rosii 10 inele (domeniu: 0-9) , ddiametre: 20, 25, 30, 35, 40, 47, 57, 67, 82, 102 mm ; Cod: 53341


Calibru inelar 11 marimi pt. portocale – diam. de la 60 la 92 mm; cod 53338

Calibru inelar 8 marimi pt. clementine – diam. de la 43 la 78 mm; cod 53339

Calibru inelar 7 marimi pt. lamii – diam. de la 48 la 79 mm; cod 53340



Calibre individuale
configurabile in seturi conform cerintelor utilizatorului

Diametre disponibile:

30 / 35 / 40 / 45 / 50 / 55 / 60 / 65 / 70 / 75 / 80 / 85 / 90 / 95 / 100 mm



Penetrometru fructe

Este utilizat la monitorizarea stadiului de maturitate si pt. a verifica consistenta pulpei fructului. Fiind portabil se poate determina in teren timpul optim de culegere. Mai mult, se poate utiliza la controlul calitatii in timpul depozitarii sau dupa transport. Exista disponibila o mare varietate de modele pentru diverse fructe: mere, pere, citrice.

Se pot face si la comanda pt aplicatii speciale (nuci de ex.).

Unitate de baza cu 2 varfuri de punctie, aparatoare antistropire, cutit de curatat si geanta

Acest instrument mic si foarte usor de utilizat este perfect pentru detectarea momentul optim de recoltare a fructelor si controlul fructelor in timpul depozitarii la rece. Duritatea fructelor este masura acceptata universal pentru maturitate iar acest penetrometru pentru fructe este testerul recunoscut in intreaga lume.

Penetrometrul pentru fructe FT masoara gradul de penetrare si zdrobirea pulpei fructelor cu ajutorul unui varf de 1 cm2 (7/6”; 11mm diam) sau 1/2 cm2 (5116”; 8 mm diam) oferind unul din cele mai bune testari posibile (presiunea este masurata in livre si kg.

Marimea minima, taria varfului, controlul direct al corectitudinii, prin strangerea in mana sau prin gaurire, setul dublu de citiri (kg. si lb.) pe cadran, indicatorul comandat de la buton si acuratetea executiei fac ca acest aparat sa fie unul din dintre cele mai practice si precise. Acest instrument este proiectat pentru testarea fructelor cu seminte si cu samburi, dar domeniul disponibil pentru module poate fi aplicat cu usurinta la testarea tuturor tipurilor de fructe, de la cele moi la cele tari, de ex: cirese, prune, mere, pere, kiwi, avocado, pepeni, citrice si altele).

Citirea fortei indica timpul optim de recoltare, va sugeram sa incepeti cu aproximativ 10-15 zile inainte de perioada de recoltare normala si sa continuati periodic pana la data precisa de recoltare.

Acuratetea penetrometrului pentru fructe FT este + 1% la 2.000 grame si +1- 2% la 2000 grame.

Este calibrat din fabrica cu greutati de testare aprobate (clasa Fi). Nu incercati sa recalibrati aparatul daca observati ca nu este precis

DIMENSIUNI:

  • Instrument (L x l x h): 112x59x24 mm
  • Geanta: 146x74x33

GREUTATE:

  • Instrument: 106(*) grame
  • Cu geanta si accesorii (greutate bruta): 250 gr
  • Cu varf cu dia. 11 mm si placuta pentru zdrobire fixata, gata de utilizare

Toate accesoriile si exteriorul penetrometrului pentru fructe sunt din inox (otel inoxidabil, otel placat cu nichel, alama cromata) pentru a nu se oxida




Penetrometru fructe (mere, pere, piersici, etc.); Cod 53200

  • domeniu: pana la 13 kg (29 lb)
  • accesorii: 2 pistoane de 8 si 11 mm

Penetrometru fructe moi; cod 53203

  • domeniu: pana la 5 kg (12 lb)
  • accesorii: 2 pistoane de 8 si 11 mm

Penetrometru capsuni si fructe mici; cod 53207

  • domeniu: pana la 1 kg (2.2 lb)
  • accesorii: 1 piston de 6 mm
  • optional, la cerere: - 1 piston pentru capsuni
  • set pistoane cu diametru mic

Penetrometru avocado; cod 53201

  • domeniu: pana la 1 kg (2.2 lb)
  • accesorii: 1 piston de 6 mm
  • optional, la cerere: - 1 piston pentru capsuni si set pistoane cu diametru mic


Suport profesional pentru penetrometre fructe; cod 53200SP


Penetrometru masline “push and pull” cod 53208; cod 53200SP

Instrumentul furnizeaza o valoare/indice pt. a determina perioada optima de recoltare a maslinelor prin masurarea fermitatii pulpei (in modul de impingere) si puterea necesara pentru ruperea ramurii de maslin (in modul de tragere)
- Interval: 0-1 kg
- Diviziune: 10 gr
- Accesorii: carlig piston n° 1


Aparat pentru determinarea fragezimii fructelor; cod 53205SD

Aparat care masoara forta necesara pentru presarea unui fruct: fructul se aseaza intre cele 2 discuri ale aparatului pe care le apropiati unul de celalalt la o anumita distanta, in mod normal 2 mm. Aparatul este utilizat in general pentru capsuni si fructe (struguri de masa, kiwi, etc.) la care masurarea duritatii pulpei cu un penetrometru traditional nu este un parametru corect sau fiabil.


Aparat digital pentru determinarea fragezimii fructelor; Cod 53205

Perfect pentru detectarea timpului optim de recoltare, controlul inmuierii fructelor in timpul depozitarii la rece si controlul calitatii fructelor (inmuierea pulpei).

  • domeniu pana la 20 kg (44 lb)
  • accesorii: 2 pistoane (ø 8 si 11 mm)
  • greutate: 550 gr (cu baterii)
  • alimentare: 6 baterii, 1.5V
  • la cerere: transmitere date la PC (cod. 53205 SW)
  • la cerere: suport profesional pentru tester (cod. 53205 SP)


Aparat pentru determinarea texturii fructelor; cod 53220/15

Masoara duritatea fructelor cu o simpla apasare a unui buton si transmite rezultatele la un PC. Testarile sunt efectuate la adancimi si viteze de penetrare standard, obtinandu-se rezultate acurate si reproductibile.

Unitati pentru masurarea duritatii: kilograme, livre, Newtoni

Unitati pentru masurarea adancimii: milimetri si inci

Domeniu: pana la 15 kilograme


Tester duritate; cod 53215 ; TP/TT (2 modele)

Acest instrument este folosit pentru determinarea gradului de înmuiere a fructelor și legumelor, testele pot fi efectuate atit într-o pozitie verticală cat si orizontală. Inmuirea pulpei a este un indiciu important în controlul calității.
Principala caracteristică a instrumentului este că acesta este non-invaziv pt. produs, prin urmare, avem urmatoarele avantaje:
- Se pot urmari diferitele faze de maturizare a unui fruct direct pe planta pe parcursul întregului ciclu de crestere
- Măsurătorile pot fi efectuate pe produsele unde penetrometrul clasic (metoda invaziva) nu dau rezultate acceptabile.
Utilizarea instrumentului este foarte simplu: se pozitioneaza pistonul pe fruct și se apasă progresiv până pulpa fructului acopera complet suprafata pistonului. Pentru un control semnificativ, se recomanda să se ia în considerare media luată pe lot de fructe (de exemplu, cel puțin 9 fructe), valoarea determinată fiind exprimata în grade shore.

Date tehnice:

  • digital
  • domeniu 0-100
  • TP: suprafata plata (se specifica la comanda)
  • TT: suprafata sferica (se specifica la comanda)




Aparat DA; cod 53500

In cazul fructelor si legumelor, stabilirea timpului optim de recoltare este esentiala, deoarece valabilitatea si calitatea fructelor sunt strans legate de etapa de recoltare la maturare. In cazul depozitarii la rece este foarte important de stabilit si modificarile de maturitate.

Aparatul DA – proiectat de echipa Prof. Costa de la Universitatea din Bologna – este un instrument care, prin proprietatile sale de absorbtie permite masurarea continutului de clorofila dintr-un fruct. Continutul de clorofila reprezinta un indice precis a starii de maturare a unui fruct. Astfel, acest aparat indica gradul de coacere iar modul de lucru nu depinde de conditiile ambientale sezoniere, un factor care influenteaza alte tipuri de masuratori, precum indicele Brix.

Indicele DA, masurat cu acest aparat este util la mai multe etape ale ciclului de productie si de consum al fructului. Astfel, poate fi utilizat:

1) de fermieri, pentru a optimiza taierea copacilor si, astfel pentru a obtine un produs foarte omogen; astfel numarul etapelor de cules se reduce;

2) de fermier, in timpul culesului, pentru a identifica momentul optim pentru cules si pentru a selecta probele pentru distributie la personalul care culege fructele;

3) in depozite reci, pentru a cunoaste starea de maturare a fructelor.




Termometru digital de buzunar cu sonda; cod 392050

  • Domeniu: -50 la 150ºC,
  • Sonda din otel inoxidabil, 127 mm
  • Teaca de protectie


Termometru digital de buzunar; cod 39240

  • Domerniu: -40 la 200ºC, acuratete ± 1ºC
  • Sonda din otel inoxidabil, 70 mm
  • Rezistent la apa, cu teaca de protectie


Termometru IR (non contact) cod IR400

  • Domerniu: -20 la 332ºC,
  • Acuratete: ±2% din valoarea citita sau ±2ºC
  • Rezolutie: 0.1oC
  • Raport D:S (distanta tinta): 8:1


Balanta cu carlig din otel inox pentru cantarire prin suspendare

Cod CH 15K20

  • Capacitate dinamometru: 15 kg, diviziuni 20 g
  • Maxim 15 kg

Cod CH 50K50

  • Capacitate dinamometru: 50 kg, diviziuni 50 g

Cod HDB 10K10N

  • Capacitate dinamometru: 10 kg, diviziuni 10 g

Cod HDB 5K5N

  • Capacitate dinamometru: 5 kg, diviziuni 5g;
  • Maxim 5 kg


Refractometru 0 – 32 %; cod RF10

Refractometru 0 – 32 %; temp: 10…30oC cu compensare automata a temperaturii (ATC), cod RF15

Refractometru concentratie zaharoza cod RF 30

Cu 3 domenii: 0 ~ 41% , /42 ~ 71% si 72 ~ 90%


Refractometru digital; cod 53007

  • Este un instrument optim utilizat pentru masurarea nivelului de zahar in fructe si struguri (in Brix)
  • Domeniu de masura: Brix: 0 la 53 %
  • Rezolutie: Brix: 0.1 %
  • Precizie: Brix: ± 0.2 %
  • Alimentare: 2 baterii AAA