Spectrometre de mobilitate ionica portabile si stationare destinate detectiei
si identificarii STI si STL


RAID-M 100 - detector portabil de agenti chimici 

Acest detector de agenti chimici se bazeaza pe tehnologia IMS si este proiectat sa detecteze, sa caute si sa localizeze Chemical Warfare Agents (CWA) asupra personalului, echipamentului, vehiculelor sau solului. 
RAID-M 100 este capabil sa detecteze, clasifice si sa identifice, sa cuantifice si sa monitorizeze continuu nivelele de concentratie pentru CWA
Identitatea substantei detectate este afisata prin codul sau standard (GA, VX, etc.) sau prin abrevierea sa (ex. GSI pentru simulant G-mode).
Pentru fiecare clasa (G, H si T) este afisata o bara de monitorizare separata, asftel ca fiecare clasa poate fi  monitorizata independent.
Nivelele de pericol sunt afisate prin intermediul unei bare incrementate cu 8 nivele. In plus, RAID-M 100 emite un semnal sonor si vizual cand detecteaza o alarma.
Domenii de aplicare:

  • Anti-terorism
  • Aparare Nationala
  • Prim Raspuns
  • Masuri de non-proliferare
  • Monitorizare in timp real a chimicalelor toxice si periculoase din mediu
  • Control in lupta cu focul - Pompieri
  • Managementul situatiilor de dezastru chimic






RAID-S - detector chimic stationar

RAID-S2 este un detector de gaz (si urme de gaz) pentru detectia agentilor chimici de razboi (CWA) si chimicalelor toxice industriale (TIC).

Se bazeaza pe tehnologia IMS si este special proiectat pentru operare de lunga durata 24h/7zile si cu mentenanta redusa de aproximativ 1 data pe an (in functie de numarul de ore de functionare). Datorita comutarii automate de polaritate, RAID-S2 detecteaza si identifica in mod continuu agentii chimici de razboi. Microprocesorul integrat evalueaza automat spectrele de mobilitate ionica. Agentii detectati si concentratiile calculate pot fi accesate cu nuitatea de control la distanta sau utilizand software-ul NC Monitoring.

Caracteristici principale:

  • Rejectarea interferentelor
  • Sursa radioactiva (Ni-63) cu activitate considerabil scazuta <100 MBq
  • Interfata Ethernet si RS422
  • Design robust si rezistent
  • Mentenanta redusa
  • Incalzirea gazului la intrare pentru performante sporite
  • Conexiuni rapide pentru tuburile de proba
  • Operare posibila prin software-ul NC Monitoring

 Aplicatii tipice:

  • Detectia agentilor CWA la bordul vehiculelor, navelor sau aeronavelor in timpul deplasarii acestora
  • Monitorizare de lunga durata a aerului pentru agenti periculosi in buncare sau adaposturi
  • Integrare usoara in aplicatiile de monitorizare navale si militare

  






RAID XP - detector portabil chimic si nuclear

RAID-XP este un instrument inovativ care combina detectia chimica si nucleara intr-un singur sistem. Este un aparat extrem de flexibil, conceput pentru uz militar, dar si pentru utilizare in conditii severe pe nave maritime sau in aplicatii de protectie civila si anti-terorism. Detectia se bazeaza pe tehnologia IMS, intrumentul fiind foarte flexibil, atat din punct de vedere al capabilitatii de receptie cat si din punct de vedere al design-ului si greutatii mici care il fac cu adevarat portabil.

Conceptul cu doua ecrane de afisare asigura o identificare clara si fara ambiguitati a detectiei NC. Deasemenea sunt disponibile o avertizare de alarma sonora si  vizuala. 

Dispozitivul detine o memorie interna pentru rezultatele senzorilor N si C, asociate cu datele de timp si locatie care pot fi oferite de un senzor GPS.  



Bruker TIMON™ - Reducerea pericolului de gaze toxice - Protectia infrastructurilor critice

Multe tari au in lucru o strategie pentru protectia infrastructurilor critice. Aceste infrastructuri critice includ (dar nu se limiteaza doar la) aeroporturi, uzine de energie, centre financiare si bancare, statii de apa, institutii guvernamentale, servicii de sanatate si transport. Aceste facilitati, servicii si institutii necesita un nivel adecvat de protectie. Incidente indreptate catre aceste infrastructuri critice, cum ar fi atacuri teroriste sau dezastre naturale, pot avea un impact major asupra populatiei civile, sanatatii si sigurantei, economiei si potential asupra bunii functionari a guvernarii.

Noul Bruker TIMON (Toxic Industrial MONitor) este un sistem instalat de monitorizare al aerului conceput special pentru a ajuta la protejarea omenilor contra pericolelor de vatamare sau moarte prin avertizarea timpurie a scurgerilor accidentale sau deliberate de substante chimice.

TIMON este configurat pentru a detecta toate substanțele toxice de lupta (CWA) si mai multe produse chimice industriale toxice (TIC) la nivele foarte scazute, si pentru a oferi o alarma rapida si identificarea amenintarii în cateva secunde. In timpul acestei faze de detectare si identificare, TIMON deasemenea cuantifica concentratia substantei detectate, astfel incat nivelul de amenintare poate fi stabilit.

TIMON poate fi configurat sa produca alarme sau, mai important, sa ia masuri corective, spre exemplu sa fie interfatat cu gurile de aerisire ale instalatiei (gurile de admisie HVAC). Operand in mod autonom, TIMON poate initia inchiderea gurilor de aerisire, oprirea sistemului HVAC sau deturnarea fluxului de aer atunci cand detecteaza o amenintare chimica.

Aplicatii:

  • Detectarea amenintarilor chimice din aer in zonele subterane de cai ferate
  • Monitorizarea aerului livrat catre blocurile de birouri sau banci
  • Monitorizarea atmosferei in adaposturile de evacuare de urgenta (ColPro)
  • Protejarea salilor si holurilor parlamentului si a altor cladiri guvernamentale
  • Protectia delegatilor si a persoanelor VIP la evenimente importante

Pentru instalatii cum ar fi sistemele de transport feroviare subterane, unde populatia se deplaseaza liber, TIMON a fost proiectat pentru o instalare protejata si discreta. La exterior se prezinta ca o cutie/panou electric oarecare, fara o functie bine stabilita si fara lumini de status sau alarma prezente. Aceasta abordare asigura ca produsul nu este usor identificat si, prin urmare, nu atrage atentia nedorita. Cand reglementarile locale impun, TIMON poate fi instalat protejat la o distanta de pana la 15 metri de puntul de masura, prin folosirea modulului Bruker ASU (Bruker Air Sampling Unit).

Interfata cu utilizatorul - Interconectivitate FLEXIBILA:

Configuratia standard pentru TIMON include un server web care transmite toate datele relevante catre un computer aflat la distanta in camera de control. Nu este nevoie de soft specializat; datele sunt afisate in orice web browser. Dintr-o singura privire, web browser-ul afiseaza statusul detectiei (substanta identificata, concentratia si timpul) si deasemenea starea si conditiile de lucru ale instrumentului. Daca spatiul de afisare este limitat, se poate folosi un afisaj de tip pop-up "mini-view" care afiseaza verde cand nu este prezenta nici o alarma si se schimba in rosu in conditiile existentei unei alarme. Interfata webserver este folosita cu sistemul TIMON pentru a facilita accesul pentru diferiti utilizatori, cum ar fi operatori, supervizori si personal de mentenanta. Fiecare nivel de utilizator poate avea propriul nume si parola de autentificare pentru a asigura conformitatea cu standardele de securitate.
Pe langa interfata web standard, TIMON este deasemenea echipat cu contacte flotante. Acestea pot sa conecteze sisteme de avertizare externe sau lampe indicatoare de avertizare pe post de alarme suplimentare inafara celor prezente pe interfata web in camera de comanda. Alternativ, aceste contacte flotante pot fi utilizate pentru a comanda servomotoare care initiaza protocoale de ventilatie, sau schimba traseele fluxului de aer din sistemele de ventilatie HVAC pentru a reduce concentratia de substanta chimica periculoasa.




Modulul de extensie TIMON™

Sistemul Bruker ASU (Air Sampling Unit) este un accesoriu suplimentar pentru TIMON. Acesta converteste sistemul TIMON de la un detector local la un detector la distanta prin asigurarea capabilitatii de a extinde distanta pana la punctul de masura cu pana la 15 metri. Mai mult decat atat, modulul de extensie ASU este capabil sa ofere energie suplimentara pentru incalzirea liniei de prelevare a probei in cazul in care aplicatia necesita aceasta functie.

Modulul de extensie ASU este interfatat cu serverul web din dotarea standard TIMON, astfel includerea lui in sistem nu necesita nici un software aditional. Este necesar doar un browser web pentru a vedea datele. Mai mult, pentru a asigura fiabilitate ridicata modulul de extensie ASU adauga pompe de prelevare redundante in sistem, impreuna cu senzori de curgere si senzori de presiune pentru a monitoriza sistemul de prelevare al probei tot timpul (24ore/7zile).



De-tector flex - Detector de Droguri si Explozivi
CERTIFICAT ECAC

Noul Bruker DE-Tector este cea mai recenta inovatie in detectarea urmelor de droguri si explozivi. Acesta este primul dispozitiv compact cu un design IMS unic format din sursa de ionizare non-radioactiva impreuna cu un tub dublu de a treia generatie.

DE-TECTOR a fost proiectat si construit pentru a satisface nevoile de piata, de lupta si a amenintarilor emergente actuale; mentinand in acelasi timp calitatea si fiabilitatea inalta a produselor Bruker la un pret competitiv.

Sistemul inovator tub dublu permite detectarea simultana a urmelor de droguri si explozivi, nu dilueaza proba si prezinta o mai mare sensibilitate. DE-TECTOR a fost conceput simplu de folosit pentru operator si usor de intretinut cu un nivel scazut al costurilor.

Prin afisajul si control simplu, DE-tector poate fi folosit dupa o minima pregatire. Afisajul poate fi limitat doar la indicatori luminosi sau poate fi modificat rapid intr-un afisaj complet stiintific.

Caracteristici principale:

  • Sursa IMS non-radioactiva
  • Detectia simultana a urmelor de drgouri si explozibili
  • Rata minimia de alarme false
  • Cost mic de intretinere
  • Concept flexibil si multi-level al software-ului

Aplicatii principale:

  • Aeroporturi
  • Vama
  • Politie
  • Penitenciare si centre de arest preventiv
  • Protectia infrastructurilor critice
  • Puncte de control de securitate

Sistemul de control si afisajul operatorului sunt facilitate de un calculator notebook cu touch-screen. Afisajul poate fi setat sa opereze doar cu lumini de avertizare standard (Ready/ In Use/ Substance Detcted) sau pate fi setat sa afiseze o serie completa de spectre IMS.

Ecranul notebook poate fi rotit 180° departe de privirea subiectului testat sau poate fi intins deasupra instrumentului. In acest mod este posibila asigurarea ca rezultatele sunt vizibile doar de catre personalul operator.

SPECIFICATII TEHNICE:

  • Tipul instrumentului:Detectie urme de explozivi / urme de droguri
  • Tehnologia folosita:
    • IMS - Ion Mobility Spectrometry
    • Twin-Tube - Tub geaman
    • IMS deschis
  • Sursa de ionizare:
    • XPI
    • Sursa nonRAD
  • Performantele detectiei:
    • Explozivi militari
    • Explozivi neconventionali
    • Markeri
    • Narcotice standard
    • Precursori
  • Greutate: < 19 kg
  • Dimensiuni: 520 x 435 x 400 mm
  • Domeniul de temperatura: 5 - 40 °C
  • Umiditate: 5 - 95% rel. H.
  • Cerinte alimentare:
    • 100-240 V AC
    • 47 – 63 Hz
    • max. 400 W
    • Versiune cu UPS disponibila
  • Timp de analiza: < 10 sec
  • Timp incalzire: < 30 min
  • Metoda de prelevare a probei: tampon
  • Sistemul de date:
    • Laptop cu ecran color tactil 12.1’’
    • Imprimanta termica inclusa
    • LAN, WLAN, USB






GEMINI - Spectrometru portabil ThermoFisher combinat
Raman + FTIR Gemini

Vezi Pagina Producatorului

Spectrometrul Gemini este un instrument compact şi robust ce funcţionează pe principiul spectrometriei cu infrarosu – FTIR precum si a spectrometriei Raman. Instrumentul nu are în componență surse de ionizare radioactive.

Instrumentul efectuează măsurători în timp real, efectuează identificarea si este gata de o nouă măsurare in interval de câteva zeci de secunde.

Spectrometrul Gemini poate să determine o gamă largă de compuşi, funcţie de bibliotecile de spectre preîncărcate in memoria instrumentului.

Detecţia se realizează prin contact direct cu proba, prin plasarea acesteia pe diamantul ATR pentru identificarea prin tehnologia FTIR, iar prin tehnologia Raman, detecţia se realizează fără ca instrumentul să intre in contact direct cu proba, fiind capabil sa facă identificarea compuşilor prin citire directă din recipientul de sticlă sau prin ambalaj de plastic transparent. Prin tehnologia Raman, instrumentul poate realiza măsuratori şi prin contact direct cu proba.

Specificatii tehnice:
Produs Spectrometru portabil combinat Raman/FTIR
Certificari MIL-STD-810G si IP67
Optica FTIR: Diamant ATR
Raman: NA= 0.33
Formate de export de date Fisier SPC (pentru utilizare în software-ul
standard de spectroscopie), fisier text,
sau raport JPEG
Dimensiuni (L x W x H) 25.6 x 14.6 x 6.1 cm
Evaluare IP IP67
Limba Engleza
Alimentare Baterie interna 3.7 V lithium polimer – 1 buc.
Baterii interne CR123A - 3 buc.
Adaptor DC, 12 V DC, 1.25 A
Domeniul spectral FTIR: 4,000 cm-1 la 650 cm-1
Raman: 250 cm-1 la 2875 cm-1
Domeniul de temperatura -20°C to +50°C
Greutate 1.9 kg

Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul producatorului:





Spectrometru portabil ThermoFisher FTIR TruDefender FTX

Vezi Pagina Producatorului

Spectrometrul TruDefender este un instrument compact şi robust ce funcţionează pe principiul spectrometriei cu infrarosu – FTIR. Instrumentul nu are în compunere surse de ionizare radioactive.

Instrumentul efectuează măsurători în timp real, efectuează identificarea si este gata de o nouă măsurare in interval de câteva zeci de secunde.

Spectrometrul TruDefender poate să determine o gamă largă de compuşi, funcţie de bibliotecile de spectre preîncărcate in memoria instrumentului.

Detecţia se realizează prin contact direct cu proba, prin plasarea acesteia pe diamantul ATR pentru identificarea prin tehnologia FTIR.
Poate fi decontaminat prin imersie (IP-67).
Identificarea substanţelor chimice necunoscute prin spectrometrie FTIR se face prin plasarea probei pe diamantul ATR integrat şi citirea directă a probei, prin compararea spectrului obţinut cu cele din bibliotecile de spectre preinstalate în aparat. Sunt instalate mai mult de 12000 de spectre in bibliotecile de spectre FTIR.

Specificatii tehnice:
Produs Spectrometru portabil FTIR
Certificari MIL-STD-810G si IP67
Optica Cristal Diamant Solid ATR
Dimensiuni (L x W x H) 22.61 x 11.42 x 5.33 cm
Evaluare IP IP67
Limba Engleza, Chineza, Germana, Rusa (Optional)
Alimentare Baterie reincarcabila litiu ion sau baterii 123a
(e.g. SureFire); > 4 ore de operare
Domeniul spectral 4,000 cm-1 la 650 cm-1
Domeniul de temperatura -20°C to +40°C
Greutate 1.41 kg

Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul producatorului:




Spectrometru portabil ThermoFisher Raman FirstDefender RMX

Vezi Pagina Producatorului

Spectrometrul FirstDefender RMX este un instrument compact şi robust ce funcţionează pe principiul spectrometriei Raman. Instrumentul nu are în compunere surse de ionizare radioactive.

Instrumentul efectuează măsurători în timp real, efectuează identificarea si este gata de o nouă măsurare in interval de câteva zeci de secunde.

Spectrometrul FirstDefender poate să determine o gamă largă de compuşi, funcţie de bibliotecile de spectre preîncărcate in memoria instrumentului.

Prin tehnologia Raman, detecţia se realizează fără ca instrumentul să intre in contact direct cu proba, fiind capabil sa facă identificarea compuşilor prin citire directă din recipientul de sticlă sau prin ambalaj de plastic transparent. Prin tehnologia Raman, instrumentul poate realiza măsuratori şi prin contact direct cu proba.

Prin spectrometria Raman, identificarea substanţelor chimice necunoscute se face prin două modalităţi:

  • Identificarea directă, prin citire direct din recipientul cu lichid sau din ambalajul din plastic transparent; identificare prin citire directă, prin contact, a probelor solide;
  • Transferul probei lichide/solide intr-un vial de sticla si introducerea acestuia în suportul de vialuri al instrumentului, accesoriu standard care face parte din kit-ul instrumentului.

Sunt instalate mai mult de 12700 de spectre in bibliotecile de spectre Raman

Specificatii tehnice:
Produs Spectrometru portabil Raman
Certificari Standarde MIL-STD 810G pentru rigidizare si
protectie conform standarde IP67 pentru apa si
praf pana la 1m.
Expunere Moduri Manual si Automat (5 ms minimum)
Biblioteci Explozivi, substante toxice industriale (STI),
substante toxice de lupta (STL), narcotice,
precursori, pulberi able si multe altele
Dimensiuni (L x W x H) 9.6 x 11.4 x 6.1 cm
Alimentare Adaptor DC 5VDC, 3A, 18W Max.
Baterie reincarcabila litiu ion sau baterii 123a
(e.g.SureFire); > 4 ore de operare
Distanta de lucru 6 mm fara duza; ∽5 mm cu duza
Domeniul de temperatura -20°C to +40°C
Greutate 919 g

Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul producatorului:







Spectrometru portabil ThermoFisher Raman TruNarc RMX

Vezi Pagina Producatorului

Spectrometrul TruNarc este un instrument compact şi robust ce funcţionează pe principiul spectrometriei Raman. Instrumentul nu are în compunere surse de ionizare radioactive.

Instrumentul efectuează măsurători în timp real, efectuează identificarea si este gata de o nouă măsurare in interval de câteva zeci de secunde.

Spectrometrul TruNarc poate să determine un numar de peste 500 compuşi, pe langa narcotice identifica si stimulente, antidepresive, halucinogene si analgetice.

Detecţia se realizează fără ca instrumentul să intre in contact direct cu proba, fiind capabil sa facă identificarea compuşilor prin citire directă din recipientul de sticlă sau prin ambalaj de plastic transparent. Prin tehnologia Raman, instrumentul poate realiza măsuratori şi prin contact direct cu proba.

Specificatii tehnice:
Produs Spectrometru portabil Raman
Alimentare Acumulator intern 3.7V battery pack (10 hrs.);
Adaptor DC, 5V DC, 1.5A;
incarcator de la masina optional
Formate export date CSV, Excel™ spreadsheet, fisiere SPC, PDF, SCN, SCZ
Dimensiuni (L x W x H) 16.26 x 10.41 x 5.1 cm
Include Asistenta producator: disponibila analiza spectrală
de către chimiștii productorului
Validare Teste terta parte disponibile la cerere
Limbi Engleza, Araba, Chineza, Ceha, Olandeza,
Franceza, Japoneza, Poloneza, Rusa, Spaniola
Librarii Substanțe controlate, agenți de mascare și
precursori, inclusiv heroină si droguri sintetice
Domeniul de temperatura -10°C to +50°C
Voltaj 3.7 V
Greutate 919 g

Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul producatorului:








GC-MS portabile pentru analize chimice complexe din probe solide, lichide si gazoase
E2M - GC-MS 

E2M este un sistem GC/MS mobil, compact, uşor şi robust, pentru identificare şi cuantificare rapidă şi de incredere, la faţa locului, a substanţelor organice în sol, aer, apă şi de pe suprafeţe.

Aparatul poate fi montat pe vehicule şi poate fi operat în timpul deplasării acestora. E2M foloseşte 24V DC ceea ce înseamnă că poate fi alimentat de la reţeaua vehiculului.

E2M poate identifica produse chimice organice din orice mediu (sol, apă, aer) în 20 de minute printr-o tehnică complementară de prelevare de probe. Specificatiile şi performanţa nu sunt limitate la o gamă selectată de produse chimice. Pot fi create şi folosite noi librări de către utilizator.

Limita de detecţie pentru compuşii organici volatili este de la ppb scăzut până la interval ppm scăzut, în funcţie de procedura analitică, de exemplu, îmbogăţire adsorbant (interval ppb scăzut) sau monitorizare on-line (interval aprox. 1 ppm) din aerul înconjurător. Instruirea şi operarea este redusă la cel mai mic nivel posibil, în timp ce fiabilitatea este crescută.

Software-ul E2M include toate metodele de achizitie MS standard.

Aplicaţii Tipice pentru E2M:

  • Protecţia mediului: Detecţie şi identificare rapidă şi de încredere, la faţa locului, a substanţelor chimice periculoase din sol, apă şi aer,
    în câteva minute. 
  • Analiză Mobilă - la faţa locului : este conceput pentru a putea fi uşor
    integrat cu vehicule şi poate fi operat în timp ce vehiculul este în mişcare. Vehicule pot fi autoturisme, autoutilitare, camioane, precum şi nave, elicoptere şi alte dispozitive de zbor.
  • Monitorizare evenimente: Protecţia unor evenimente sportive, concerte, festivaluri etc. Identificarea substanţelor chimice emanate duce la decizii corecte luate în timp util şi reduce numărul de posibile
    victime.
  • Primul răspuns: Investigarea rapidă a riscurilor chimice, drogurilor sau a substantelor explozive, de către Brigăzile de Pompieri, Poliţie sau
    alte Servicii de Urgenţă
  • Apărare Natională: Detectarea rapidă şi identificarea clară a substanţelor chimice eliberate în infrastructuri critice (metrou, aeroporturi, staţii de cale ferată, cladiri publice etc), de către Poliţie, Vamă, Brigăzi de Pompieri, alte servicii).







MM2 – GC-MS 

MM2 este un GC-MS portabil, rigidizat, destinat montarii pe platforme mobile. Capabil sa identifice substante chimice industriale, mixturi, STL, narcotice, explozivi, etc. in aplicatii de aparare si securitate nationala.

MM2 poate sa identifice orice fel de substanta chimica organica din orice mediu (sol, apa, aer) in maxim 15 minute folosind tehnici complementare de colectare a probelor. Limita de detectie pentru compusii organici volatili si pentru agentii volatili este de la ppb redus pana la ppm redus in functie de procedura analitica, imbogatirea adsorbantului, sau monitorizare online din aerul ambiental. 

MM2 dispune de doua module software pentru controlul instrumentului si pentru achizitia de date:

  • MM2 Analysis (nivel operator) suporta operatii simple si directe pentru metode standard.
  • MM2 Control (pentru utilizatori avansati) este folosit pentru setarea tuturor parametrilor aparatului, oferind posibilitatea de a crea noi aplicatii.

Ambele software-uri incorporeaza evaluare de date complet automata bazata pe libraria de spectre NIST, libraria Bruker CWALib (optional) si libraria TICLib (pentru compusi toxici industriali)







RAPID - Detectie CWA/TIC
Prevenirea pericolului de Gaze/Vapori Toxice

RAPIDplus este un detector pasiv cu infrarosu, compact si robust pentru detectia norilor de agenti chimici. Sunt monitorizati, detectati si identificati automat toti agentii chimici de razboi cunoscuti (CWA) si substantele chimice toxice industriale (TIC). Acest sistem este construit dupa standardele militare si poate fi montat pe o variata gama de platforme mobile, inclusiv vehicule, nave si elicoptere si realizeaza un screening in timp real in timpul deplasarii. Senzorul pasiv, scanner-ul, electronica si unitatea de control sunt integrate intr-o carcasa compacta.

Pentru aplicatii terestre sunt disponibile doua standarde de culoare pentru RAPIDplus in functie de tipul de camuflaj cerut.
Pentur aplicatiile maritime, versiunea gri a RAPIDplus este imbunatatita cu rezistenta marita la sare si apa.

Componenta principala a RAPIDplus este sistemul pasiv cu infrarosu FT-IR (Fourier Transform InfraRed). Date caracteristice IR pot fi obtinute daca un nor chimic periculos intra in campul de detectie si prezinta o mica diferenta de temperatura intre norul chimic si fundal. Aceste date, cunoscute ca spectre IR, sunt transferate prin Ethernet catre un calculator extern al carui software compara datele cu librarii existente pentru a identifica pericolul.

Caracteristici principale ale RAPIDplus:
  • Design robust si compact
  • Detectie pasiva, fara laser extern
  • Interfata grafica avansata
  • Consum minim de energie
  • Detectie si alarmare rapida
  • Monitorizare continua chiar si in deplasare




RAPIDplus Control Software - VIDEO OVERLAY MODE

Un scanner spatial montat pe partea superioara a RAPIDplus ofera operatorului o acoperire selectata din regiunea tinta; se poate roti complet 360°. Domeniul de elevatie a scanerului poate fi setat intre +50° si -10° si se executa intr-un model raster, oferind o acoperire controlata si precisa a zonelor tinta.
O camera color este integrata cu scanerul si este aliniata cu scanerul spatial IR. Aceasta camera permite operatorului sa directioneze RAPIDplus catre regiuni specifice.


RAPIDplus ofera un afisaj avansat a regiunii de interest. In prima faza sunt preluate si stocate o serie de imagini a zonei, apoi sunt imbinate pentru a forma impreuna o imagine de ansamblu. Operatorul este apoi capabil sa interactioneze cu aceasta imagine de ansamblu in functie de cerintele misiunii. Pot fi alese sectoare cu ajutorul comenzilor zoom (daca este necesar), iar substantele de amenintare pot fi definite prin referire la compusii disponibili din biblioteca. Un flux video in timp real, suprapus peste o sectiune a panoramei, faciliteaza monitorizarea imediata a zonelor de interes.

Cand este detectata oricare dintre substantele definite, este activata o alarma vizuala aproape instantaneu si un mesaj grafic de tip pop-up identifica compusul detectat. In plus, aceasta alarma vizuala poate fi conectata cu o alarma sonora in calculator. In conditiile de alarma, imaginea se schimba si indica concentratiile relative ale substantelor detectate. Acestea sunt suprapuse ca blocuri de culoare peste locatiile unde au avut loc evenimentele detectate. RAPIDplus continua sa urmareasca aceste detectii chiar si cand concentratiile se schimba si norul de deplasaeaza.

RAPIDplus Control Software - STANDARD MODE

Cand este necesar, sistemul RAPIDplus poate fi operat in modul de afisare Standard Mode al sistemelor originale RAPID. Acest mod este preferabil cand RAPIDplus este folosit pe o platforma mobila. Mai mult, cand o combinatie de sisteme RAPID si RAPIDplus sunt in aceeasi flota, permite utilizarea unui afisaj coerent și, prin urmare, un concept consistent de functionare chiar si pentru masuratorile statice. In acest fel, operatorii pot comuta cu usurinta si fara probleme intre sistemele originale si de ultima generatie.


Scanerul spatial, montat pe partea superioara a RAPIDplus, ofera o acoperira completa a zonei tinta. Operatorul poate selecta zona tinta cu o rotire completa de 360° si setari ale elevatiei de la +50° la -10°. Software-ul care controleaza capul scanerului il misca dupa un model raster, oferind o acoperire controlata si precisa a tintei. O camera video color, aliniata cu campul vizual al senzorului IR, permite operatorului sa directioneze RAPIDplus catre zone specifice in care se fac masuratorile.

Interfata grafica a Modul Standard cu utilizatorul ofera un flux video in timp real de la camera color asociată cu scanerul spatial. Acesta este prezentat intr-un element de afisaj redimensionabil de catre utilizator. Intr-un segment separat al ecranului principal, este afisata scanarea sectorului ales iar in apropiere se afiseaza setarea elevatie/suprimarii asociata. Ca și în cazul RAPIDplus Video Overlay Mode, orice alarma este prezentata cu un elemen grafic de tip pop-up si este identificat cu usurinta sectorul in care a avut loc detectia. Alarma vizuala de tip pop-up poate fi conectata la difuzoarele calculatorului de control pentru a produce o alarma sonora de indata ce este prezenta alarma vizuala.

Daca este necesar, poate fi accesat rapid Video Overlay Mode folosind butonul VOM din partea inferioara a afisajului standard

RAPIDplus - Integrare pe Vehicule

De cate ori efectivul militar sau echipele de prim-raspuns trebuie detasate intr-un mediu toxic, viteza de raspuns si protectia personalului este extrem de importanta. Pentru a asigura aceasta protectie, au fost dezvoltate si rafinate solutii care ofera platforme mobile securizate pentru detectie.


Sprijinirea protectiei operatorilor si a echipajelor si implementarea simultana a tehnologiei de detectie integrata pe platforma mobila ofera o serie de avantaje clare, inclusiv capacitatea de a implementa dispozitive de detectie standoff, cum ar fi RAPIDplus. Detectia standoff ofera avertizari avansate ale amenintarilor potentiale, deoarece poate detecta norii de gaz toxic la distante masurate in kilometri, in timp ce mentine vehiculul si echipajul sau inafara ariei de pericol.

RAPIDplus poate fi implementat pe un trepied în functie de necesitati, dar implemenatrea optima este pe o platforma mobila. Bruker ofera monturi anti-soc testate, care au fost pe deplin optimizate pentru integrarea cu vehicule, nave si elicoptere, precum si alte platforme mobile. Aceste monturi sunt, de asemenea, disponibile in diferite finisaje in functie de cerintele dumneavoastra.