PROFOSCOPE (391 10 000)
Producator: Proceq – Elvetia

Aparat portabil pentru determinarea directiei si pozitiei armaturilor de otel beton/Pahometru.

Aparat de dimensiuni reduse,compact ,usor si fara cabluri de conexiune(cu senzor integrat) folosit pentru determinarea pozitiei, directiei si grosimii armaturilor de otel beton precum si grosimea stratului cu care este acoperita armatura. In situatiile in care diametrul barei este un parametru important (ex. calculatii de structura) este necesara confirmarea rezultatului prin expunerea barei.

Alte aplicatii : investigatii ale elementelor de beton pentru care nu sunt date ; localizari ale armaturii in vederea altor tipuri de teste.

Standarde si norme aplicabile: DIN 1045, BS 1881-204, SN 505 262, DGZfP B2/BS

Meniu simplu de utilizare bazat pe « iconite » accesat prin butonul multifunctional. Aparatul poate fi manevrat cu o singura mana

Facilitate de indicare audio sau vizuala a cautarii in timp real; Posibilitate de corectie a influentei barelor adiacente, paralele, la determinarea diametrului barelor si a masurarii grosimii stratului de acoperire de beton. Corectie pt masurarea grosimii stratului de acoperire in zone cu armatura foarte deasa.

 • Domeniul de masura : pana la 80 mm adancime cu acuratete de ± 1 mm
                                      pana la 180 mm adancime cu acuratete de ± 4 mm
 • Diametru bare detectate: 5÷50 cu acuratete de ± 1 mm
 • Display cu cristale lichide cu posibilitate de reglare a contrastului
 • Alimentare:2 baterii1,5 V(LR6) – min. 15 ore autonomie cu display-ul luminat
 • Functie stand-by dupa 30 sec si autoinchidere dupa 120 sec
 • Domeniu de operare: -10 - +60°C.

Setul cuprinde: aparat, start-up test kit (pentru familiarizarea cu modul de lucru al aparatului), baterii, manual de utilizare, geanta de transport, creta.
PROFOSCOPE (391 20 000)
Producator: Proceq – Elvetia

Similar cu modelul anterior dar in plus are posibilitatea memorarii rezultatelor masuratorilor si transferul acestora la PC.

Date tehnice:

 • capacitate memorie: 49 500 masuratori (500 obiecte x 99 masuratori)
 • tip memorie: card micro SD;
 • posibilitate memorare date automat sau manual;
 • transfer date la PC cu software ProfoLink (inclus), compatibil Windows 2000, XP, Vista, 7, cu posibilitate export date in fisier compatibil Excell (.csv) sau in fisier grafic(.png);

Setul de livrare include in plus fata de modelul anterior: card memorie micro SD, cablu USB si software pentru transferul datelor la PCProfometer PM-600 (392 10 001)
Producator: Proceq – Elvetia

Modelul de baza care permite detectarea precisa si non –distructiva a pozitiei, directiei si grosimii armaturilor de otel beton precum si grosimea stratului cu care este acoperita armatura. De asemenea permite memorarea de date, afisarea de statistici si imagine snapshot (afiseaza o diagrama cu marimea acoperirii si diametrul barei sub forma numerica)

Setul cuprinde: unitate cu ecran tactil PM-6, senzor universal cu carucior, cablu senzor 1,5 m, alimentator de la retea, cablu USB, creta, DVD cu software, documentatie, geanta de transport

Ecran Statistici

Ecran Snapshot


Profometer PM-630 (392 20 001)
Producator: Proceq – Elvetia

Spre deosebire de modelul PM-600,acesta are in plus urmatoarele functii:

 • - functia "Single-Line Scan" pentru scanarea acoperirii de beton de-a lungul primul strat de bare pe distante mari, pe o singura linie. Rezolutie sporita de detectare a barelor
 • - functia "Multi-Line Scan" pentru scanarea acoperirii de beton , de-a lungul primul strat de bare pe mai multe linii, pe o suprafata rectangulara .
 • - functia "Area Scan" pentru afisare sub forma de grila cu mai multe culaori a valorilor acoperirii de beton.

Ecran Multi-Line Scan

Ecran Area Scan


Profometer PM-650 (392 30 001)
Producator: Proceq – Elvetia

Are in plus fata de modelele anterioare si functia "Cross-Line Scan" care permite scanarea acoperirii de beton pe doua directii. Permite identificarea, masurarea si reprezentarea celui de-al doilea start de armatura montat ca retea rectangulara fata de primul strat

Ecran Cross-Line Scan